Please update your Flash Player to view content.

Prisotni na strani

Na strani je 12 gostov in 0 članov.

Invalid RSS link or you're not allowed to read this Picasa gallery or album.
Please update your Flash Player to view content.

Retrospektiva filma Hčeri morja

zelvacaretta630

Vabimo vas na predvajanje, pogovor in druženje ob retrospektivi dokumentarnega televizijskega filma Hčeri morja v katerem je avtorsko sodeloval Boris Kolar - Bosa.

Retrospektiva se bo odvila DANES, v četrtek, 30.8.2018, 20:30 v Vetrinjskem dvorcu.

Televizijski film govori o projektu, v katerem iz Mariborskega akvarija Kristjan Sande, režiser Bojan Labovič in Bosa preko Dunaja odpeljejo dve morski želvi, glavati kareti v Izrael, kjer jih spustijo v Sredozemsko morje. V Izraelu se želve odpočijejo v velikem akvariju, medtem pa odprava posname utrip življenja v državi, ki je prevkar sprejela nekaj več kot miljon judov iz nekdanje Sovjetske zveze. V zgodba kaže tudi za današnje čase nenavaden pristop do ohranjanja biotske pestrosti in naravne dediščine. Država Izrael si je zadala nalogo da na svojem ozemlju ponovno oživi vse vrste živali, ki so živele v bibličnih časih. Zato so po puščavi Negev spet tekajo antilope arabske bajze, osli onagerji pa tudi afriški noji, ker so bližnjevzhodni že izumrli. Želve odplavajo svoji drugi usodi naproti iz kraja ki se imenuje Hčer morja.

Avtor projekta: Boris Kolar

Direktor fotografije: Kristjan Sande
Scenarij: Boris Kolar,Bojan Labovič,
Režija: Bojan Labovič
Produkcija: RTV Slovenija,1993

DOGODEK JE BREZPLAČEN, VLJUDNO VABLJENI!

Kontakt

Društvo za vodne aktivnosti DRAVA

Vrbanska cesta 109,
2351 Kamnica

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Zadnja sporočila na forumu

Od vaše zadnje prijave ni novih sporočil!

© 2011 Društvo za vodne aktivnosti DRAVA. Vse pravice pridržane.