Please update your Flash Player to view content.

Prisotni na strani

Na strani je 14 gostov in 0 članov.

Invalid RSS link or you're not allowed to read this Picasa gallery or album.
Please update your Flash Player to view content.

Očistimo vode - zaključek

Bosa jemlje vzorce 620

Svetovni dan voda je oklicala Generalne skupščine Združenih narodov že leta 1992. Od takrat se vsako leto 22. marca predstavi različna problematika povezana z ohranjanjem kvalitete, količine vode in dostopnosti vode do vsakega prebivalca naše Zemlje. Glavni namen svetovnega dneva voda je opozoriti javnost na pomen vode za življenje ter opomniti na boljši odnos do porabe in ravnanja z njo.

Voda je nenadomestljiva naravna vrednota, življenjski prostor, je sestavni del vseh živih bitij, je nujno potrebna za  obstoj življenja.

Na našem planetu 71% zemeljskega površja pokriva voda, vendar je le 3 % sladke vode. Poraba pitne vode se neprestano povečuje in že danes v mnogih državah primanjkuje čiste pitne vode. Podnebne spremembe, kot so povišane temperature, nenadna in silovita neurja, poplave, vplivajo na količino in kakovost voda in še dodatno poslabšujejo že tako veliko pomanjkanje zdravstveno ustrezne pitne vode.  

Društvo za vodne aktivnosti Drava je ob Mednarodnem dnevu voda predstavilo rezultate projekta Očistimo vode.si, ki se je pričel lani 1. marca. "Razmere na področju odvajanja in čiščenja odpadnih vod v Sloveniji še zdaleč niso zadovoljive, vendar se izboljšujejo," pojasnjuje Boris Kolar - Bosa, ki v okviru društva opozarja na probleme, s katerimi se bodo občine v prihodnosti morale soočiti. Več si lahko preberete tukaj. Nekaj fotografij z dogodka si lahko ogledate v naši fotogaleriji. Hvala vsem sponzorjem in sodelujočim!

Kontakt

Društvo za vodne aktivnosti DRAVA

Vrbanska cesta 109,
2351 Kamnica

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Zadnja sporočila na forumu

Od vaše zadnje prijave ni novih sporočil!

© 2011 Društvo za vodne aktivnosti DRAVA. Vse pravice pridržane.