Please update your Flash Player to view content.

Prisotni na strani

Na strani je 14 gostov in 0 članov.

Invalid RSS link or you're not allowed to read this Picasa gallery or album.
Please update your Flash Player to view content.

Očistimo vode.si - leto kasneje

ocistimo vode 2014 620

Spoštovani,

Vabimo vas, da se udeležite delavnice »Očistimo vode.si - leto kasneje«, ki jo pripravljamo ob zaključku akcije Očistimo vode.si ob Svetovnem dnevu voda.

Pred letom dni smo člani Društva za vodne aktivnosti Drava, društva Ekologi brez meja in društva Gibanje za trajnostni razvoj Slovenije začeli z vseslovensko ekološko akcijo Očistimo vode.si. Akcija je namenjena ohranjanju slovenskih površinskih voda, ozaveščanju uporabnikov komunalnih storitev ter opozarjanju na nevzdržne razmere, ki ponekod še vedno ogrožajo zdravje naravnih ekosistemov, kvaliteto virov in zdravje ljudi.

V lanskem letu smo popisali izpuste neočiščenih komunalnih voda, odpadnih industrijskih voda, izcednih voda iz deponij,  vod, ki onesnažujejo podzemlje slovenskega krasa in izpuste slabo delujočih čistilnih naprav.

Na izpuste neočiščenih odpadnih voda smo opozorili župane občin, inšpekcijske službe, celo Varuha človekovih pravic. Kaj se je spremenilo v letu dni?

Rezultate akcije, odgovore odgovornih za zbiranje in čiščenje oddanih voda in mnenja Ministrstva bomo predstavili na zaključku akcije Očistimo vode.si. Ob zaključku bomo tudi predlagali rešitve za nekatere izmed ugotovljenih problemov.

Za zaključek akcije pripravljamo kratko delavnico, ki bo ob Svetovnem dnevu voda 22. marca 2014 v Mariborskem Sodnem stolpu na Lentu ob 11. uri. Ob delavnici bo potekale aktivnosti, ki jih že tradicionalno izvaja Društvo za vodne aktivnosti Drava ob Mednarodnem dnevu voda.

Letos bomo izvajali vzorčenje školjk z rečnega dna.

Pozdrav

Boris Kolar
Koordinator akcije Očistimo vode.si

Kontakt

Društvo za vodne aktivnosti DRAVA

Vrbanska cesta 109,
2351 Kamnica

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Zadnja sporočila na forumu

Od vaše zadnje prijave ni novih sporočil!

© 2011 Društvo za vodne aktivnosti DRAVA. Vse pravice pridržane.