Please update your Flash Player to view content.

Prisotni na strani

Na strani je 14 gostov in 0 članov.

Invalid RSS link or you're not allowed to read this Picasa gallery or album.
Please update your Flash Player to view content.

Kozjak Tris 2015

Kozjak tris 2015 620

Dragi prijatelji gorskega kolesarjenja,

zaradi vse večje komercializacije raznih kolesarskih prireditev pri nas in njihovega spreminjanja v masovne dogodke smo se ljubitelji kolesarjenja odločili, da te povabimo na kolesarsko druženje, poimenovano "Kozjak Tris 2015". Poleg druženja je naš namen uživati v kolesarjenju, naravi in prelepem Kozjaku, pod katerim se vije reka Drava, kjer bomo druženje začeli in končali.

Krožna pot nas bo vodila od Drave v Bresternici (Pizzerija Sidro) skozi Bresterniško grabo, mimo starega mlina do prvega kozjaškega vrha - Žavcarjevega vrha. Po kratki pavzi in okrepčilu se bomo spustili del poti nazaj in povzpeli na Gaj, od tam pa nadaljevali naše kolesarjenje do drugega kozjaškega vrha - Tojzlovega vrha. Sledil bo spust po kačji poti in vzpon mimo Bambija (ne, ni mažoretka) na tretji kozjaški vrh - Sv. Urban.
Od tam se bomo spustili do kmetije Bobič, po pretegu nog prečkali Medič in nato direktno v Kamnico, kjer nam preostane le še nekaj minut do cilja v Bresternici (Pizzerija Sidro).

Trasa je pravi pomladni kolesarski izziv, vključuje temeljito ogrevanje, vse obiska vredne postojanke in povezuje Dravo s kozjaškimi vrhovi. Poteka skozi čudovito naravo, po večinoma asfaltnih cestah, deloma tudi po makadamskih in gozdnih poteh.

Primerna je za kondicijsko dobro pripravljene in opremljene kolesarje, saj je predvidena višinska razlika +900m, razdalja cca. 40 km in traja od 3-4 ure. Udeleženci druženja sami poskrbimo za zadostno energijo iz nahrbtnika (tablice, napitki, ...). Če bodo pošle, so na vseh vrhovih odprte koče, tako, da se bomo lahko okrepčali tudi tam.

Družili se bomo v nedeljo, 10. maja 2015, s pričetkom zbiranja od 8. ure naprej. Štart je ob 9. uri. Čakanje morebitnih zamudnikov ni predvideno (ti nas bodo morali dohiteti na sami turi).

Vsak udeleženec prejme brezplačno spominsko broško. Če bo na ta dan napovedano slabo vreme, bomo druženje prestavili na naslednjo nedeljo, 17. maja 2015, o čemer boste pravočasno obveščeni.

Stroške morebitnih okrepčil krije vsak udeleženec sam. Udeležba na kolesarskem druženju je na lastno odgovornost!

Prijavnine ni, evidenčne prijave prosim pošljite na elektronski naslov:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Sedaj pa na kolo in nabirat kilometre, maj in naše druženje bosta kmalu tukaj. :)

P.S.
Na druženje povabite tudi vaše kolesarske prijatelje, več nas bo bolje bo!

Kontakt

Društvo za vodne aktivnosti DRAVA

Vrbanska cesta 109,
2351 Kamnica

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Zadnja sporočila na forumu

Od vaše zadnje prijave ni novih sporočil!

© 2011 Društvo za vodne aktivnosti DRAVA. Vse pravice pridržane.