Please update your Flash Player to view content.

Prisotni na strani

Na strani je 12 gostov in 0 članov.

Invalid RSS link or you're not allowed to read this Picasa gallery or album.
Please update your Flash Player to view content.

Prvomajsko potapljanje na Krku

cres-krk-lokacije

Potapljačice/potapljači

Za letošnje prvomajsko potapljanje sem se odločila da vas odpeljem na otok Krk/Cres kjer bi se med 4.5. in 5.5.2019 družili in potapljali na eni zimed mojih ljubših lokacij na našem prelepem Jadranu.

Potapljali bi se z Žužić Diving, ki se nahaja v manjšem kraju imenovan Pinezeći na zahodnem delu otoka Krk.

Lastnik centra ima na voljo dve ladji, večjo ribiško ladjo in od letošnjega marca naprej še precej hitrejši gliser, s katerim bo po novem izvajal vse potapljaške izlete, seveda še hitreje kot do slej.

Odvisno od vremena bi se predvidoma potopili na potopljeno razbitino LINA, gre za parnik, ki je bil zgrajen leta 1879 v Veliki britaniji. Ladja je prevažala les in je na svoji zadnji vožnji januarja 2019 potonila zaradi neurja.

Ladja leži na morskem dnu med 20 in 50m. Glavnina ladje in seveda tudi najlepši del se nahaja med 20 in 35m, potop pa se običajno zaključi ob obali, kjer je savety stop možno opraviti v manjših votlinah in jamah in ne kot običajno na kakšni vrvi sredi morja.

Naslednje potope bi po dogovoru opravili ob obalah Cresa ali Krka, čisto po naši želji, poljubnem zaporedju in po priporočilih kapetana. Lokacije vsekakor ponujajo ogromno faune , flore, lepih ambientov ter večinoma zelo dobro vidljivost.

Za potop na razbitini je obvezen AOWD! ali opravljena specialnost Wreck diving!

Za vse ostale potope zadošča opravljen začetni OWD tečaj

Max. število potapljačev na gliserju je 12

Prenočišča je prav tako možno dobiti / si rezervirati pri našem kapetanu, ki ima nedaleč od zaliva kjer so parkirane barke svojo apartmajsko hišo. Cena nočitve na osebo je 15€

Predlagam da si resni interesenti, sami čimprej zagotovijo svojo posteljo in pri rezervaciji pripišejo ali povedo da bi radi rezervirali sobo za ta naš predviden termin za skupino potapljačev v organizaciji Tamare Črnko.

Lahko pa vsekakor si popolno v lastni režiji priskrbite kak apartma, bodite samo pozorni da boste nekje v bližini kraja PINEZIĆI.

Vse potrebne informacije za prenočitve in potapljaškem centru najdete pod naslednjim linkom ali preko Facebook.a

https://www.diving-zuzic.com/

https://www.facebook.com/anton.zuzic

https://www.facebook.com/divingzuzic/

CENE POTOPOV:

cena za FULL DAY ( 2 potopa iz ladje) = 40€

doplačilo za potop na Lini je 5€

v ceno je VKLJUČENO polnjenje naših jeklenk

Za vsak 2. potop na ladji nam kapetan zagotovi 12L jeklenko, po predhodnem dogovoru bi bilo možno dobiti tudi 15L, če kdo potrebuje še kaj večjega priporočam da se s seboj vzemi dovolj društvene opreme.

Ob zadostnem interesu bi se poskrbelo tudi za subvencioniran prevoz iz društvenih sredstev

Skratka vsi, ki imate željo spoznati lepote obal ob Cresu in Krku ter boste med majskimi prazniki tako kot jaz hrepeneli slani vodi, se zaradi lažje organizacije prijavite spodaj

(ime/priimek, potapljaška kategorija ).

Prijave se zbirajo najkasneje do 20.4.2019

Vodja potapljaške sekcije
Tamara Črnko

Za morebitna vprašanja in informacije mi pišite na mojo Facebook stran, telefon: 031 475 646 ali mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontakt

Društvo za vodne aktivnosti DRAVA

Vrbanska cesta 109,
2351 Kamnica

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Zadnja sporočila na forumu

Od vaše zadnje prijave ni novih sporočil!

© 2011 Društvo za vodne aktivnosti DRAVA. Vse pravice pridržane.