Please update your Flash Player to view content.

Prisotni na strani

Na strani je 14 gostov in 0 članov.

Invalid RSS link or you're not allowed to read this Picasa gallery or album.
Please update your Flash Player to view content.

Dan Zemlje 2013

EarthWater620

22. april je svetovni dan Zemlje. Ozaveščevalne dejavnosti tega dneva, ki ga po svetu obeležujejo že od leta 1970, bodo tudi letos potekale v luči prilagajanja na podnebne spremembe, v povezavi z globalnim varovanjem naravnih virov – predvsem vode kot enega najpomembnejših naravnih virov prihodnosti. Obeleževanje dneva Zemlje presega nacionalne meje in globalno povezuje vse ljudi in narode sveta.
Slogan letošnjega dneva Zemlje je »Obrazi podnebnih sprememb«, opozarja pa na dejstvo, da so podnebne spremembe že povsod prisotne in vplivajo na življenje ljudi, živali in seveda tudi na kraje, v katerih živimo. Iz dneva v dan je teh vplivov in njihovih posledic več, na srečo pa se množijo tudi napori ozaveščenih in dobromislečih ljudi, da je treba za življenju prijazno okolje ukrepati. Posledice podnebnih sprememb in drugih obremenitev okolja najbolj nazorno prikažemo z izpovedmi konkretnih ljudi, kar izpostavlja tudi naslov letošnje teme »Obrazi podnebnih sprememb«. Ker se posledice podnebnih sprememb množijo tudi zaradi vseh drugih obremenitev okolja, je treba sprejeti usklajene in premišljene ukrepe, ki temeljijo na znanju in etiki. Samo s skupnimi močmi se namreč lahko uspešno soočamo z izzivi, ki jih prinaša jutrišnji dan.
Podnebne spremembe že dolgo ne smatramo več kot samo okoljski problem, so tudi in predvsem razvojni izziv, saj prehod na nizkoogljično družbo zahteva ukrepanje predvsem na gospodarski ravni, ob pravilni izvedbi pa lahko prinese nov zagon gospodarstva in nova delovna mesta. Prilagajanje na podnebne spremembe je tudi vprašanje z močno moralno in etično komponento, ker bodo najhuje prizadete najmanj razvite države, ki ne prispevajo veliko k podnebnim spremembam ter seveda prihodnje generacije.
Vir: Ministrstvo za kmetijstvo in okolje

Kontakt

Društvo za vodne aktivnosti DRAVA

Vrbanska cesta 109,
2351 Kamnica

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Zadnja sporočila na forumu

Od vaše zadnje prijave ni novih sporočil!

© 2011 Društvo za vodne aktivnosti DRAVA. Vse pravice pridržane.