Please update your Flash Player to view content.

Prisotni na strani

Na strani je 15 gostov in 0 članov.

Invalid RSS link or you're not allowed to read this Picasa gallery or album.
Please update your Flash Player to view content.

Smrtonosnih 5000 °C

Pokajočim kozicam ne rečejo zaman tudi kozice strelke. Ti rakci znajo namreč ustvariti mehurčke, ki postanejo vroči kot Sonce, ko pa počijo, v trenutku pokončajo rakovega sovražnika ali plen.

Kit glavač s svojim 10-tonskim "nosom" proizvaja najglasnejše zvoke v živaljskem kraljestvu, pri tem pa ima mogočnega tekmeca-rakca živih barv, ki tehta le nekaj gramov. Pokajoča kozica pri ustvarjanju glasnega zvoka uporablja samo svoje klešče, ki merijo kot polovica njenega telesa. Ko kozica bliskovito stisne svoje povečane klešče, se iz njih s hitrostjo okoli 100km/h "izstreli" mehurček, ki poči z glasnostjo 210 dB. Ob poku mehurček doseže temperaturo 5000 oC. Pok traja samo eno milisekundo, tlačni val, ki pri tem nastane, pa je tako močan, da ohormi ali celo ubije manjšo ribo. Vir: Science Illustrated

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Kontakt

Društvo za vodne aktivnosti DRAVA

Vrbanska cesta 109,
2351 Kamnica

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Zadnja sporočila na forumu

Od vaše zadnje prijave ni novih sporočil!

© 2011 Društvo za vodne aktivnosti DRAVA. Vse pravice pridržane.