Please update your Flash Player to view content.

Prisotni na strani

Na strani je 15 gostov in 0 članov.

Invalid RSS link or you're not allowed to read this Picasa gallery or album.
Please update your Flash Player to view content.

Potapljači rešili življenje breji kitovki

Samica kitovca se je v vrv zapletla blizu naravnega rezervata ob mehiškem otočju Revillagigedo. Približno deset metrov dolga in kar 15 ton težka žival je ostala ujeta 30 metrov pod morsko gladino.

Kitovko, ki spada med morske pse in je največja danes živeča vrsta rib, so opazili povsem po naključju, in sicer s krova turistične ladje Solmar V, ki je tja priplula iz Cabo San Lucasa.

Potapljači so se brez omahovanja odločili, da jo poskušajo osvoboditi. V prvem potopu so ocenili njeno stanje, v drugem pa prerezali vrv, ki bi slej ko prej končala njeno življenje. Kitovka je namreč zaradi naraščaja vsak dan večja, vrv okrog njenega telesa pa je postajala vse tesnejša. Ko so jo odstranili, so potapljači videli veliko brazgotino, ki priča o tem, da je bila samica ujeta kar nekaj časa.

Kljub velikosti kitovka potapljačem ni bila nevarna. Gre namreč za počasi plavajočo vrsto morskega psa, ki se v glavnem prehranjuje s planktonom, majhnimi ribami, meduzami in glavonožci. Vir: 24ur.com

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Kontakt

Društvo za vodne aktivnosti DRAVA

Vrbanska cesta 109,
2351 Kamnica

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Zadnja sporočila na forumu

Od vaše zadnje prijave ni novih sporočil!

© 2011 Društvo za vodne aktivnosti DRAVA. Vse pravice pridržane.