Please update your Flash Player to view content.

Prisotni na strani

Na strani je 15 gostov in 0 članov.

Invalid RSS link or you're not allowed to read this Picasa gallery or album.
Please update your Flash Player to view content.

Kaj je to na dnu Baltskega morja?

Na dnu Baltskega morja leži nenavaden predmet, ki po obliki močno spominja na priljubljeno vesoljsko plovilo iz filmov Vojna zvezd Millenium Falcon. Švedska raziskovalna skupina se je potopila, a se je na površje vrnila z več vprašanji kot odgovori. Oglejte si posnetke.

Ufo1

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Ekspedicija švedske raziskovalne skupine Ocean X explorer team je na dnu Baltskega morja med Finsko in Švedsko lani odkrila predmet v obliki NLP. Zaradi pomanjkanja sredstev se jim je šele leto dni pozneje uspelo potopiti na dno in s seboj prinesti posnetke, ki jih je prvi objavil švedski Expressen. Žal pa so se na površje vrnili še bolj zmedeni kot prej.

Predmet pod vodo naj bi po njihovem opisu spominjal na Millenium Falcon, priljubljeno vesoljsko plovilo iz filmov Vojna zvezd. Sestavljen je iz dveh kosov, njegovi robovi pa so zakrivljeni v obliki gobe. Širši del s premerom okoli 60 metrov je dvignjen tri do štiri metre od dna, na sredini je jajčasto oblikovana luknja. Obdajajo ga nenavadni, skalnatim formacijam podobni predmeti, ki so položeni zaporedno kot diamantna ogrlica ali kot bi jih nekdo namenoma tako položil. Vse skupaj je prekrito z nečim, kar je podobno sajam. Ekipa tega ne zna pojasniti.

"Ker v Baltskem morju nikoli ni bilo zaznane kakšne vulkanske aktivnosti, je to zelo nenavadno. Predpostavljamo lahko, da je kaj takega ustvarila narava, a to je najbolj nenavadna stvar, kar sem jih kdaj videl kot profesionalni potapljač," je dejal Peter Lindberg.

Nad tvorbo na kamnih je začuden tudi njegov kolega Stefan Hogeborn. "V svoji 20-letni karieri sem se potopil več kot 6000-krat, a česa takšnega še nikoli nisem videl. So to saje? Pa saj navadni kamni ne gorijo. Ne vem, kaj smo videli," je opisal.

Druga nenavadna stvar pod gladino je 300-metrska steza, ki so jo opisali kot pisto ali pot na dnu, na koncu katere je omenjeni predmet. "Iskali smo razbitine iz prve svetovne vojne, ko smo kar naenkrat na sonarju zagledali to. Ne vemo, ali gre za naravno tvorbo ali ne. Slišali smo več različnih zgodb in razlag, od Millennium Falcona do nekakšnega zamaška v podvodni svet, kot da bi bil spodaj pekel ali kaj podobnega!" je še dejal Lindberg.

Viri: CosmosTV, 24ur.com

Kontakt

Društvo za vodne aktivnosti DRAVA

Vrbanska cesta 109,
2351 Kamnica

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Zadnja sporočila na forumu

Od vaše zadnje prijave ni novih sporočil!

© 2011 Društvo za vodne aktivnosti DRAVA. Vse pravice pridržane.