Please update your Flash Player to view content.

Prisotni na strani

Na strani je 15 gostov in 0 članov.

Invalid RSS link or you're not allowed to read this Picasa gallery or album.
Please update your Flash Player to view content.

Google Street View Maps Reef

Google se je odločil, da s svojo Street View Maps tehnologijo poskusno zajame v 3D tehniki svetovno znani veliki Avstralski koralni greben (Great Barrier Reef) v sodelovanju z univerzo v Queenslandu. Veliki koralni greben setavlja več kot 2.900 manjših koralnih krebenov in 900 otočkov, razteza pa se v dolžini preko 2.500 kilometrov.
Med glavnimi cilji tega projekta je preučevanje zdravstvenega stanja tamkajšnjih koral in vpliva klimatskih sprememb. Veliki koralni greben se nahaja ob obali Queenslanda in je največja struktura sestavljena iz živih bitij na svetu, viden je celo iz vesolja!
Vsi uporabniki Google Street View Maps bomo tako lahko občudovali in virtualno raziskovali ta čudovit košček podvodnega sveta.

Ogledate si lahko tudi prve rezultate tukaj.

Podjetje Catlin Coorporation je razvilo posebno 3D podvodno kamero, ki zajema 360 stopinjski panoramski pogled, fotografijo pa posname vsakih 4-6 sekund, hitrost gibanja znaša približno 4km/h.

caitlinseaviewsurvey camera1

caitlinseaviewsurvey camera2

caitlinseaviewsurvey camera3

caitlinseaviewsurvey camera4

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Bravo Google!

Kontakt

Društvo za vodne aktivnosti DRAVA

Vrbanska cesta 109,
2351 Kamnica

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Zadnja sporočila na forumu

Od vaše zadnje prijave ni novih sporočil!

© 2011 Društvo za vodne aktivnosti DRAVA. Vse pravice pridržane.